Yrittäjän henkilökohtaiset lakiasiat

Yrittäjä, nyt on kyse Sinusta. Muista henkilökohtainen turvasi kaikkien yrityksesi lakisääteisten asioiden lisäksi! Henkilökohtaisten lakiasioiden keskittäminen FRIDAn asiantuntijalle antaa yrittäjälle aikaa keskittyä omaan työhönsä.

Yrittäjän toimeentuloon kohdistuu useita elämän oikeudellisia riskejä. Elämän taitekohtiin kuten avioeroon, onnettomuuksiin ja vakavaan sairastumiseen voi kuitenkin varautua ennakkoon.

Parisuhteen päättyminen

Avioero voi tarkoittaa pahimmillaan yritystoiminnan päättymistä, jos yritysomaisuutta ei ole suojattu avioehdolla. Myös pitkäaikaisen avoliiton päättyminen muodostaa riskin yritystoiminnalle. Yrittäjän turva luodaan sopimalla asioista hyvissä ajoin etukäteen parisuhteen hyvien hetkien aikana ja ennen yritystoiminnan kasvua. Parisuhteen kriisiytyessä sopiminen on myöhäistä. Lisätietoa avioehtosopimuksesta löydät täältä.

Toimintakyvyn muutokset ja sairastuminen

Yrittäjän toimintakyvyn heikkeneminen voi tarkoittaa jopa yritystoiminnan lopettamista, jos tilanteeseen ei ole varauduttu etukäteen. Edunvalvontavaltakirjalla yrittäjän oikea käsi voi hoitaa liiketoimintaa, kunnes yrittäjän oma tilanne kohenee. Pysyvän toimintakyvyttömyyden varalle edunvalvontavaltakirjassa voidaan antaa valtuutetulle oikeus liiketoiminnan päättämiseen. Lisätietoa edunvalvontavaltakirjasta löydät täältä.

Sukupolvenvaihdos

Yrityksen sukupolvenvaihdos on laaja kokonaisuus, minkä osasia ovat muun muassa sopivan jatkajan etsiminen, hänen kouluttaminen tehtävään, rahoituksen varmistaminen ja varsinaisen liiketoiminnan siirtäminen. Asiantuntijan kanssa laadittu suunnitelma sukupolvenvaihdoksesta antaa oikeudellisen varmuuden sekä säästää veroissa ja kuluissa. Pitkän aikavälin sukupolvenvaihdos turvataan huomioimalla sen täytäntöönpano edunvalvontavaltakirjassa.

Testamentti

Yrittäjä ei ole kuolematon, vaikka hänen yrityksensä voi olla. Yrittäjyys on kestävyyslaki ja kiire on ainainen vieras. Ethän kuitenkaan unohda turvata sinulle tärkeitä ihmisiä tai yrityksesi jatkuvuutta testamentissasi.  Lisätietoa testamentista löydät täältä.

FRIDA auttaa lähellä ja kauempana sekä verkossa

Yrittäjä, laita omat henkilökohtaiset lakiasiat kuntoon viipymättä.  Varaa aika toimistollemme. Sovi puhelin- tai verkkoneuvottelu. Toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Uudenmaan alueella, Turussa ja Tampereella. Löydät meidät myös Oulusta. Toimistoihimme on helppo tulla olipa oma asuinpaikkasi esimerkiksi Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Kouvola, Kaarina, Raisio, Naantali, Ylöjärvi tai Hämeenkyrö.  Etäpalvelumme toimii joka puolella Suomea.