Perintöverosuunnittelu

Perintöveroihin voi vaikuttaa hyvällä suunnittelulla ja hyvällä aikataulutuksella. Perinnönjättäjä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa merkittävästi perillisille määrättävien perintöverojen määrään ja maksuajankohtaan. Suunnittelematon perintö tulee usein verotettavaksi kalleimmalla mahdollisella tavalla. Perintösuunnittelu kannattaakin aina ja paras lopputulos saavutetaan, kun toimet aloitetaan mahdollisimman pian.

Optimoi verot - asiantuntija neuvoo välineet verosuunnitteluun

Perintöverosuunnittelun välineitä ovat muun muassa elinaikaiset lahjat, testamentti, avioehto, vakuutukset, alihintaiset kaupat ja sijoitusyhtiöt sekä näiden erilaiset yhdistelmät. Toimimalla ajoissa ja fiksusti voi järjestää monta huolta pois perheenjäseniltään tulevaisuudessa. Perintöverosuunnittelu koskee meitä kaikkia.

Yrittäjät voivat lisäksi turvautua sukupolvenvaihdoksen verohuojennuksiin. Omaisuuden luovutuksesta maksettavat luovutusvoittoverot huomioidaan kaikissa toimenpiteissä. Laajoissa kokonaisuuksissa toimenpiteet jaksotetaan useille vuosille, ja siitä laaditaan kirjallinen suunnitelma.

Perintöä ei tule kuitenkaan suunnitella vain veroja minimoiden, vaan perintöverosuunnittelu on osa laajempaa perintösuunnittelua. Perintösuunnittelun hyödyt nostetaan esille kaikissa asiakastapaamisissa.


5 askelta perintösuunnitteluun

  1. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin – Aika on rahaa
  2. Hahmota elämäntilanteesi ja tulevaisuuden suunnitelmasi – Mitä tavoittelet?
  3. Optimoidaan verot ja otetaan huomioon perheen tarpeet – Yhteensovitus on tärkeää
  4. Mietitään perillisten lisäksi puolison asema ja taloudellinen turva – Vältetään ikäviä yllätyksiä
  5. Tarvitaan tekoja – Tuumasta toimeen

Suunnitellaan yhdessä optimaaliset perintöverot

FRIDAn perintöoikeuden asiantuntija osaa neuvoa juuri sinulle sopivat välineet ja toteuttaa ne tehokkaasti - ja oikea-aikaisesti. Ota yhteyttä!

FRIDA auttaa lähellä ja kauempana

Autamme suunnittelemaan perinnön jättämistä ja siihen liittyviä veroja. Perintöverosuunnittelu on ydinosaamistamme. Toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella. Toimistoihimme on helppo tulla olipa oma asuinpaikkasi esimerkiksi Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää tai Mäntsälä. Muualla Suomessa löydät meidät Turusta ja Oulusta. Etäpalvelumme toimii joka puolella Suomea.