Oman näköistä elämää

On tärkeää ymmärtää millä tavoin tulevaisuuteen voi parhaiten varautua ja laatia tarvittavat asiakirjat arjen helpottamiseksi.

9 Vanha Naurava Pariskunta

Oman näköistä elämää

Muistisairaus herättää huolen elämän sujumisesta ja omien asioiden järjestämisestä. On tärkeää ymmärtää millä tavoin tulevaisuuteen voi parhaiten varautua ja laatia tarvittavat asiakirjat arjen helpottamiseksi.

Itsemääräämisoikeus on meille kaikille tärkeää. Muistisairausdiagnoosi voi lamaannuttaa: Huoli oman elämän hallinnan menettämisestä on suuri niin muistisairaalla kuin hänen läheisillään. Muistisairautta hoidetaan, mutta sairauden etenemistä on vaikeaa ennalta arvioida.

Miten haluat oman elämäsi, asiasi ja omaisuutesi järjestää? Kuka on sinun uskottusi ja luotettusi? Kuka asioistasi päättää, jos et itse enää kykene? On viisautta ottaa selvää millaisia vaihtoehtoja asioiden hoitamiseksi on ja tehdä omaa tahtoa vastaavat asiakirjat.

FRIDA suosittelee tutustumaan edunvalvontavaltakirjaan, koska oivallettuasi sen merkityksen et varmasti jätä sitä tekemättä. Myös hoitotahto ja testamentti ovat asiakirjoja joiden avulla voi huolehtia, että oma elämä näyttää ja tuntuu mahdollisimman omalta.