Erosta alkaa uusi elämä

Joanna Kosinska 199280 Unsplash 1
Ero. Sanan merkitys itsessään kertoo jo paljon. Sanan tunnelataus on valtava. Oli kyse sitten mistä tahansa syystä, olette päätyneet tähän, koska teissä on jokin ratkaiseva eroavaisuus, joka ei ole sovittavissa.

Ero tulee yleensä, kun kahden ihmisen välillä on riittävän suuri eroavaisuus. Eroavaisuus voi olla pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi merkittävä. Tuo pieni ratkaiseva ero välillänne saattaa olla erilainen tapa suhtautua vastoinkäymisiin tai käsitellä muutosta. Pieni ero saattaa liittyä rahankäyttöön tai näkemyksiinne lasten kasvatuksesta.

Et välttämättä koe, että ero olisi sinun valintasi.

Ehkä tilanne tuli sinulle eteen yllättäen ja olisit mielelläsi vielä yrittänyt. Heti tässä kohtaa voit kääntää ajattelutapasi uuteen. Kun hallitusneuvotteluissa syntyy liian iso eroavaisuus kahden puolen näkemysten välille, täytyy kumppaneita alkaa etsiä muualta, ellei ole valmis kääntämään takkiaan totaalisesti. Olisitko sinä muka valmis siihen? Tuskinpa. Sama pätee avioliittoon. On turha yrittää liimata kahta keksinpuolikasta yhteen, kun ne ovat murtuneet irti toisistaan.

Ero. Oletko tottunut ajattelemaan kyseistä sanaa aina negatiivisesti? Oletko tullut ajatelleeksi, että siihen sisältyy oikeastaan myös aika paljon positiivista? Sanalla ero voidaan kuvailla myös hyvän ja huonon tai rikkinäisen ja ehjän välistä suhdetta. Yleensä hyvä voittaa huonon ja ehjä rikkinäisen. Vai jatkaisitko mieluummin huonossa liitossa tai ajaisitko autolla, jonka rengas on puhki? Niinpä. Vastaus on selkeä.

Ero voi uuvuttaa, sillä sen seurauksena täytyy tehdä jotain.

Täytyy muuttaa tai saada toinen muuttamaan pois yhteisestä kodista. Täytyy ehkä opetella uudenlaista rahankäyttöä, kun talous muuttuu kahden aikuisen taloudesta yhden aikuisen taloudeksi. Ero vaatii paljon käytännön toimia, jotka saattavat tuntua turhiltakin. Ero saattaa merkitä pitkän avioliiton päättymistä ja avioeron hakemista. Omaisuuden jakamisesta olette ehkä sopineet yhdessä.

Erossa täytyy aina muistaa myös juridiset asiat. Virallinen ositus tulee tehdä aina. Osituksen merkitys taloudellisen tulevaisuutesi kannalta on suurempi kuin yleensä osataan kuvitella. Jos jätätte osituksen tekemättä, tulevaisuus voi tuoda kaikenlaisia yllätyksiä. Ex-puolisosi saattaa esimerkiksi olla osallisena kuolinpesässäsi yhdessä mahdollisen uuden puolisosi kanssa.

Jos teillä on ollut avioehto, täytyy tehdä omaisuuden erottelu. Jos avioehto on tehty huolella ja harkiten, vaiva ei ole kovin suuri. Ja parhaimmillaan pääset eroon kaikesta toisesta muistuttavasta turhasta tavarasta.

Älä unohda, että eron seurauksena saa tehdä paljon.

Saa valita omaan kotiinsa juuri sellaisen sohvan kuin haluaa kysymättä kenenkään mielipidettä. Saa syödä mitä haluaa. Ei tarvitse tuntea huonoa omaa tuntoa siitä, että valitsee ruokapaikaksi ravintolan, jossa puolison allergioita ei pystytä huomiomaan joka annoksen osalta. Saa olla kokonaan ja täysin ajattelematta, miltä toisesta tuntuu. Parisuhteessa moinen itsekkyys ei yleensä johda pidemmän päälle mihinkään hyvään.

Parisuhteen ja sinkkuuden ero kaikessa positiivisuudessaan on siinä, että voit olla oman itsesi herra ilman minkäänlaista syyllisyyttä. Eikä ero välttämättä tarkoita yksinäisyyttä! Ero voi tarkoittaa lisäaikaa ystäville ja uusille harrastuksille. Lisäaikaa juuri sille mitä sinä itse haluat.

Loppuuko elämä eroon? Ei todellakaan lopu, kaikkea muuta. Ero on uuden alku ja mahdollisuus luoda parempi, onnellisempi ja tasapainoisempi tulevaisuus.

Onko ero Sinulle ajankohtainen asia ja kaipaat neuvoja?

Käytännön asioiden loppuun saattaminen auttaa eteenpäin elämässä. Anna meidän auttaa.

Lue lisää täältä