Muistilista: Näin valmistaudut edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen

Tim De Groot 82186 Unsplash 1
Teetpä edunvalvontavaltuutuksen Fridan digipalvelussa itsenäisesti tai käytitpä etä- tai lähipalveluamme, ennen edunvalvontavaltuutuksen laatimista kannattaa miettiä, knenet haluaa valtuuttaa sekä kerätä valtuutettujen yhteystiedot.

Ennen kuin aloitat, käy nämä asiat läpi

  1. Mieti ensin, kenet haluat valtuutetuksesi.
  2. Keskustele valtuutettusi kanssa ja sovi edunvalvontavatuutuksesta. Suullinen sopiminen riittää.
  3. Mieti, kenet haluat toissijaisksi valtuutetuiksesi ja varavaltuuteuiksesi. Vaikka yksi valtuutettu riittää edunvalvontavaltakirjan tekemiseen, suosittelemme nimeämään useampia. Sovi asia myös heidän kanssaan.
  4. Kannattaa nimetä myös perheen ulkopuolinen, esteetön varavaltuutettu. Mieti, kuka tämä voisi olla ja puhu asiasta hänen kanssaan. Voit myös nimetä Fridan lakimiehen esteettömäksi varavaltuutetuksi, jos haluat.
  5. Kerää kaikilta valtuutetuiltasi seuraavat tiedot: Etunimet, toiset nimet ja sukunimi. Henkilötunnus. Osoite ja kotikunta (voivat joskus olla eri asia). Puhelinnumero ja sähköpostiosoite - nämä eivät ole pakollisia, mutta suositeltavia.

Jaamme alla olevaa muistilistaa tilaisuuksissamme. Siitä on tullut niin suosittu, että päätimme laittaa sen myös tänne kaikkien nähtäville.

Kuva: Tim de Groot.