Mitä edunvalvonta maksaa?

Frida Infograafi  Mita Edunvalvonta Maksaa  1
Kuka tahansa meistä voi sairastua, joutua onnettomuuteen tai toimintakyky voi heiketä korkean iän myötä niin paljon, että tarvitaan joku muu omia asioita hoitamaan ja omasta puolesta päättämään.

Tuo joku muu voi lain mukaan olla vain joko itse valitsemasi edunvalvontavaltuutettu tai edunvalvoja. Itse valitussa edunvalvontavaltuutetussa on valtava määrä etuja. Ensinnäkin, hän on joku johon sinä itse luotat ja jolle olet halunnut uskoa asioidesi hoitamisen. Valtuutettu on yleensä läheinen ihminen, jolle sinun elämäsi ja hyvinvointisi ovat arvokkaita asioita.

Läheinen ihminen voi toki ryhtyä edunvalvojaksesikin ilman valtuutusta, mutta byrokratia, jonka läheisesi tässä roolissa kohtaa, on melkoista. Jos läheistä ei edunvalvojaksi nimetä, vaihtoehdoksi jää yleinen edunvalvoja. Vieras ihminen, virkamies.

Edunvalvontavaltuutus säästää rahaa ja hermoja

Itse tehty edunvalvontavaltuutus maksaa tietysti jonkun verran. Meidän omassa Edunvalvontavaltuutus kuntoon -digipalvelussamme juristin tarkistaman valtuutuksen normaalihinta on 165 euroa. Summa on kuitenkin melko mitätön, kun ottaa huomioon, millaiset säästöt valtuutuksen kautta voi saada. Yllä olevassa esimerkissämme aikajana on kymmenen vuotta, mutta on selvää, että lyhyemmässäkin ajassa itse tehty edunvalvontavaltuutus tulee paitsi läheisille helpommaksi, myös edullisemmaksi.

Näin edunvalvontavaltuutus säästää rahaa ja hermoja

  1. Olet itse valinnut valtuutettusi. Hän on ihminen johon luotat, ja jolle sinun hyvinvointisi on tärkeää.
  2. Kuluja tulee vain, kun valtuutus tehdään ja jos ja kun se tarpeen ilmetessä vahvistetaan eli saatetaan voimaan maistraatissa. Valtuutetulle voi maksaa palkkiota, mutta sen suuruuden voit määrätä itse. Usein läheinen ei edes halua palkkiota.
  3. Valtuutettusi ei ole kahlittuna jäykkään byrokratiaan ja mm. vuositilin tekemiseen, kuten hän on jos toimii edunvalvojanasi.

Laita asia kuntoon jo tänään - Tee edunvalvontavaltuutus digipalvelussamme

Tuumasta toimeen! Edunvalvontavaltakirja maksaa 89 euroa. Jos kaksi ihmistä tekee valtakirjat, hinta on 129 euroa yhteensä. Huomaathan, että digipalvelumme ei ole mobiilioptimoitu, joten palvelua kannattaa käyttää tietokoneella.

Edunvalvontavaltuutusta tekemään

Infograafi: byFRIDA.