Miniopas: Testamentti

Minioppaat Kuvituskuvat 3
Kun teet testamentin, säästät läheisiltäsi paljon aikaa ja rahaa. Testamentin kautta voi helpottaa sekä puolison että lasten elämää kauan sen jälkeen, kun et itse ole enää heidän elämässään läsnä.

Jokaisen kannattaa tehdä testamentti. Testamentilla annat perinnöksi valinnanvaraa ja sopua.

Testamentilla määräät, kuka tai ketkä saavat omaisuutesi, kun olet kuollut. Testamenttia voi myös käyttää tehokkaasti perintöverojen suunnitteluun sekä antaa leskellesi ja lapsillesi eli rintaperillisillesi mahdollisuuden päätöksentekoon perinnön vastaanottamisessa.

Voit tehdä testamentin sinulle tärkeän henkilön, tahon tai tarkoituksen hyväksi. Lapsilla eli rintaperillisillä on aina oikeus lakiosaan, mutta lopusta voit päättää oman tahtosi mukaan.

Testamentti on tärkeä sinulle, jolla ei ole omia lapsia tai perillisasemassa olevia sukulaisia. Serkut eivät enää peri, ja ilman testamenttia omaisuutesi päätyy valtiolle.

Avopuolisoille testamentti on erityisen tärkeä asiakirja. Laki ei nimittäin suojele avopuolisoa toisen kuoleman jälkeen.

Voit ladata maksuttoman minioppaan täältä

Lataa opas

Huomaa, että samasta sähköpostiosoitteesta voi saman minioppaan ladata vain kerran. Jos olet jo ladannut minioppaan testamentista, mutta haluaisit sen uudestaan, ole yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@fridafamily.fi

Oletko kiinnostunut testamentin tai keskinäisen testamentin tekemisestä?

Voit tilata itsellesi räätälöitävän testamentin Fridan verkkokaupasta. Anna ennakkotiedot ja maksa kiinteä hinta etukäteen, ja juristimme valmistelee juuri sinun tarpeisiisi sopivan testamentin.

Tilaa testamentti digipalvelussa